fbpx

De airsoft sport is niet geheel zonder risico, maar dit proberen we natuurlijk tot een zo laag mogelijke factor te brengen.
Je schiet immers met kleine projectielen welke, vooral, in de regio van het gezicht aardig wat schade kunnen aanbrengen.

Om die reden, is een veiligheidsbril gewoonweg verplicht, zonder bril kom je het veld niet in. Er is eigenlijk maar één plek op het terrein waar je je bril af mag doen, dat is de safety zone.

Dit is de plek waar iedereen zijn spullen heeft staan, en zich omkleed voor de dag. Hier worden ook de apparaten gebruiksklaar gemaakt, denk hierbij aan magazijnen vullen, en accessoires om op het apparaat te monteren.

Tevens wordt hier vaak ook gegeten, gedronken etc. Dus hier staan de apparaten op safety, en bevindt zich er geen magazijn in het apparaat.

En zelfs hier raad ik aan, houd je bril op. Er kan altijd wat gebeuren, ook al zijn alle juiste maatregelen getroffen.

Goede schoenen zijn ook zeer aan te raden, aangezien een terrein vaak oneven is.

Er zijn nog meer veiligheidsmaatregelen welke je zelf kan nemen, maar niet verplicht zijn. Denk hierbij aan een meshmask, balaclava, een full face mask (paintball masker), een shemagh.

Deze kunnen vooral op CQB locaties zeer fijn zijn, maar uiteraard ook gewoon in woodland gebieden.

Het gaat met veiligheid natuurlijk niet alleen om persoonlijke veiligheid, maar ook om het veilig handelen.

Behandel je apparaat altijd alsof het geladen is, ga dus niet met je loop rondzwaaien op hoofd hoogte. Maar houd hem netjes naar de grond gericht. En houd je vinger van de trekker.Als je je aan deze regels houd, is het risico aardig klein dat er gewonden of blessuren vallen.